dimarts, 4 de març del 2014

Paret d' Aragó. Dret a decidir 225m. 7b

Repetim cordada de tres, aquest cop a disfrutar d'una de les noves vies de la Pilastra, on, sembla ser, totes les vies son bones. Que jo sàpiga encara ens queda la Vàndals i la Tú Sabràs. Quina sort poder tornar aquí; només l' aproximació per la llarga pista a primera hora ja justifica una visita a l' indret.


Per aproximar a peu de via vàrem optar per rapelar, tal i com apuntavem els CM. Primer ràpel, facilment localitzable amb la ressenya de la veïna Tú Sabràs, a reforçar amb uns 8-10m. de corda. Nosaltres vam deixar-hi la que vam portar. Ràpels a reunions, cosint seguros. Els dos darrers, baixant, s' empalmen sense problemes. Preveure material per a deixar les reunions totes muntades. Haig de confesar que de bon matí començar a rapelar amb aquell pati no fa gaire gràcia...no és ben bé el mateix que fer-ho quan ja portes tot el dia penjat. Al ser tres i no tenir controlada la via vem anar una mica lents, però crec que és la opció més ràpida, a part de que ens permet deixar aigua i abric a les reunions superiors.

L1. Una mica brut. Fàcil fins al pas concentrat finet de 6a+, que cal protegir (alien vermell i tascó).

L2. 6a. Comença el festival de forats!!! Pura continuïtat en els 45m. de llarg. Cap pas dur, però arribes a la r amb la sensació que has fet algo més del 6a que marca la ressenya...algun totem i bagueto per a completar els ponts de roca que, exclusivament, protegeixen el llarg.

L3. 6b+. Segueixen els forats, però amb la segona part del llarg més dreta, però també més protegida. Alien groc per a l' arribada a la R

L4 6b+. Apretadeta per a sortir de la reunió, i mur final tieso i físic. Curiosa la surgència que et trobes al tram final. Bon canto allà d'on surt l'aigua, però obviament mullat....Al tanto amb el llastrot de la r4. Algun totem al tram intermig

L5 7b. Ara si que toca apretar....tram inicial fàcil amb forats de fantasia fins al peu de la placa desplomada. M' hi poso amb ganes i vaig aguantant de crostetes fins al cantos més decents del final del 7b. El problema és que arribo a caldo a la darrera assegurança, un pont de roca, que també és canto...mires amunt i ja no hi ha res...mires el cordino de 5mm....la tentació de pillar-t'hi i afrontar més descansat el tram final a equipar és gran, molt gran. Al final s' imposa la rauxa al seny (raro en mi) i tiro amunt. Bons reposos, roca brutal i friends a caldo, em permeten endur-me el 7b....ara, lluitat com mai. Totem verd i groc i alien verd, tot per al tram final.


L6 Mur guapo de V+, vira guarra i diedre de sortida més sòlid del que sembla. Aliens
Recollir bambes i motxiles i cap al pàrquing.

Via molt i molt bona, però al parer dels tres, amb els graus bastant ajustats ( el 7b és correcte, crec, si no no haguès sortit...).

Amb el material de la ressenya fas, tot i que naltros duiem joc de totems. Creiem que el C2 és prescindible i que algun tascó mitjà també és pot posar.

I aprofitant que estreno càmera, un petit video....


3 comentaris:

albertganxets ha dit...

ja t'ho dèiem que estàs com un toro... a mi el 7b em va semblar impossible

molt bé MARCUSSSS!

Unknown ha dit...

Bufff, sacando el 7b y no reposando en el cordino final cuando lo que sigue es mar de roca sin seguros a la vista y aunque luego van saliendo cosas la apariencia es terrible... otro bufff.

Fuerte, fuerte, fuerte

marc ha dit...

gràcies pels ànims Albert.
buffff, eso mismo decia yo Chavi, mientras dudaba si colgarme del cordinillo...suerte que efectivamente van saliendo reposos y buenos friends...

salut