dijous, 6 de febrer del 2014

Roc dels Collars. L' enigma de les calces 200m. 7b

Per fi una sortida a paret!!! i si és a Collars, millor que millor. Tampoc tinc queixa de les darreres activitats; fer esportiva amb regularitat ayuda a regular el nivel deportivo y los equilibrios, a parte de proporcionar una saludable fuente de confianza....
En tot cas aquesta fuente de confianza em permet disfrutar aquesta magnífica via com es mereix,  fins i tot encadenant-la, i sense escaquejar els llargs difícils....(bé, el primer si)
Enceta la via l' Albert, entrant per el Sèptimo de los Cielos, doncs sembla que la seva proposta per al primer llarg de la via ha quedat una mica desfassada, de grau, vull dir.
L1 7b Placa amb algun pas finet, desplomet i desplomot final, amb un xapatge curiós. Full equip, però obligant una mica més al desplom.
L2 7a+ llarg molt i molt bo, d' anar fent (apretant, eh...) i sobretot navegant correctament per la placa, i amb un bon peatge per a sortir del diedre i agafar el tram final fàcil....Gairebé equipat, totems o aliens per als trams inicial i final.
L' Ester escapant del diedre

L3 6c+ guapo. Algun pas d' equilibri a buscar la fissura final que gairebé em tomba. És el llarg menys equipat, que va poder "disfrutar" l' Ester. Joc de totems.
L4 7a Més fàcil abaix i amb pasos més fins i obligats a dalt. De moment de la darrera xapa del llarg has d'anar a agafar la vira inclinada amb forats de l' esquerra, per cert amb un pas curiós per a entrar-hi...La llastra que ha saltat, segons diu el Pastes, crec que no incrementa la dificultat. Joc de totems

Final L4

Acabem amb llum de dia, però això és intolerable per als dos que m' acompanyen....aprofiten les darreres hores de llum per a rematar fenya pendent.
Baixada ràpida amb tres ràpels des de la vira superior. Vira-R3, R3-R2 i de R2 directe al terra (amb doble corda). Al final vam fer justet de llum (com toca) i vam encendre el frontal just per a no empalar-nos amb algun arbre de peu de via.
La ressenya de moment aquí. Amb joc de totems o equivalents crec que fas. Cintes llargues (i alguna molt llarga en simple) o doble corda